Heldwijk is live!

Door Marel van Andel

©Bart Stoutjesdijk

Heldwijk bestaat ondertussen al een jaar en nu is ook de nieuwe website live. Daarom is het eens tijd om Heldwijk voor te stellen. Heldwijk bestaat uit Huub van Helden en Marcel Fierens, twee ondernemers met een hart voor vastgoed.

“Beiden waren wij op zoek naar mogelijkheden om te investeren in vastgoed”, vertelt Huub. “Daar kwamen onze interesses vorige zomer bij elkaar, waarna we besloten om samen als Heldwijk Invest ons eerste pand te kopen.” Marcel vult aan: “We zagen natuurlijk de problemen in de woningmarkt en mede daarom besloten we te gaan voor bedrijfspanden. Het zakelijke contact en het omgaan met ondernemers ligt ons ook veel meer, dus daarmee was de keuze snel gemaakt.”

Met Heldwijk kopen Marcel en Huub samen bedrijfspanden, om die vervolgens te verhuren aan ondernemers. Ook is een sale and leasebackconstructie mogelijk, waarbij Heldwijk een pand opkoopt en weer terug verhuurt aan de gebruiker. In het eerste jaar hebben Huub en Marcel al de eerste stappen gezet, en meerdere panden gekocht in de omgeving Drechtsteden. “Een paar daarvan zijn nog in aanbouw, en er is al een aantal verhuurd”, vertelt Marcel. “Zo hebben we een mooie basis voor de toekomst”, voegt Huub daaraan toe. De panden die te huur staan zullen verschijnen op de website van Heldwijk en vindbaar zijn via Funda.

In de komende tijd moet Heldwijk nog meer gaan groeien en zal het bedrijf ook stappen blijven zetten in het facilitair ontzorgen van de huurders. “Dat is nu al mogelijk. We denken bijvoorbeeld graag mee over nodige aanpassingen in de inrichting, schoonmaak of verduurzaming van het pand”, zegt Huub. “In de toekomst willen we nog meer samenwerkingen aan gaan met partijen om een toegevoegde waarde te blijven voor onze huurders.”